Intersnack, d. o. o.

Intersnack

Poročilo o trajnostnem razvoju

Intersnackove

zaveze o varovanju okolja

so uradno potrjene

Prejeli smo

Zlato EcoVadis oceno

Smo v poslu z dobrimi prigrizki; ustvarjamo proizvode, ki imajo odličen okus.

Pomeni tudi, da jih proizvajamo z mislijo na trajnost. 

Naš cilj je ustvariti pozitiven učinek, en prigrizek naenkrat – z uporabo našega vpliva za pomoč pri izgradnji etičnega, trajnostnega prehranskega sistema, ki podpira boljšo prihodnost za vse vpletene. 


Vemo, da je to mogoče doseči le z odločnostjo in sodelovanjem. Zato smo vsi, naši zaposleni in poslovnimi partnerji, povezani, da ustvarjamo prigrizke, ki jih imajo ljudje radi in jim zaupajo. 
Prizadevamo si zagotoviti, da je vsako naše dejanje boljše od prejšnjega, kar koristi strankam, potrošnikom, zaposlenim in ljudem v naši dobavni verigi. 


Za vsak pridelek, pridelan z manj vode, za vsak zavitek, narejen z manj plastike, za vsakega zaposlenega, ki ima moč, da uresniči svoj polni potencial, in za vsako umetno aromo, ki jo zamenjamo za naravno, se od prigrizka do prigrizka približamo temu, da smo podjetje, kakršno želimo biti.
 

Odkrij naše štiri temeljne odgovornosti

Trudimo se za še bolj zdrave in še okusnejše prigrizke.

Odgovornost do potrošnika

Trudimo se zmanjšati negativni vpliv na okolje.

Odgovornost do okolja

Prevzemamo družbeno odgovornost v naši dobavni verigi.

Odgovornost do družbe

Dosegamo rezultate z in za naše zaposlene.

Odgovornost do zaposlenih

Pomembne točke našega trajnostnega načrta

78 %

izdelkov vsebuje le naravne arome

Zavezani smo k temu, da ohranjamo seznam sestavin »čist«, tako da uporabljamo samo naravne arome in odstranimo vsa umetna barvila, dodana sladila in ojačevalce okusa.

25 %

zmanjšane količine emisij CO₂

Za lažje usmerjanje sodelovanja in spodbujanje naših dosežkov smo razvili načrt za zmanjšanje ogljičnega odtisa in porabe energije.

150.000

hektarjev polj z arašidi v Argentini je FSA-certificiranih

Naša FSA (Farm Sustainability Assessment) od SAI platforme promovira pridobivanje in uporabo znanja v trajnostne proizvodnje prakse.

11 %

zmanjšanje fleksibilne embalaže

Verjamemo, da mora embalaža zaščititi proizvode brez negativnega učinka na planet. To zagotavljamo z našo Zavezo o pakiranju.

Odgovornost do potrošnikov | Zgodbe

Inovacije

Da zadovoljimo potrebe po boljših prigrizkih.

"Zdrave opcije bi morale biti tako dobre, in ne samo skoraj tako dobre, kot drugi izdelki. Pri okusu ne sklepamo kompromisov."

To je naša uspešna filozofija, ko gre za inovacije izdelkov. Priljubljenost našega inovativnega prigrizka iz leče se je izkazala za eno največjih gonil rasti našega podjetja.

Odgovornost do okolja | Zgodbe

Embalaža

Z boljšo embalažo prispevamo h krožnemu gospodarstvu.

V Intersnacku želimo, da so naši proizvodi sveži in varni, vendar ne na račun narave. S tem razlogom smo podpisali Zavezo o embalaži. Ta zaveza Intersnacku postavlja jasne cilje in načine, kako zmanjšati uporabo embalaže za 15 % in 100 % recikliranje plastičnih materialov do leta 2025.

To so težki cilji, vendar lahko že sedaj s ponosom rečemo, da smo že do konca leta 2022 dosegli 11 % zmanjšanje pakiranih materialov. 

Sedaj delamo naslednje korake za nadaljnje zmanjšanje porabe materialov. Sodelujemo tudi pri izboljšanju nacionalne infrastrukture za recikliranje na nenehnem popotovanju proti krožnemu gospodarstvu. 

Odgovornost do družbe | Primeri

Makadamija

Podpiramo male kmete v Republiki Malavi.

"Poleg sadik makadamije sem s tem projektom dobila dragoceno znanje o najboljšem načinu vzgoje makadamije."

Kot del naše zavezanosti trajnostnemu pridobivanju virov se Intersnack ukvarja s terenskimi projekti za ustvarjanje bolj preglednih in trajnostnih vrednostnih verig.

A woman with pink bobble hat sits in front of a bush with macadamia fruits

Odgovornost do zaposlenih | Primeri

Delamo za svoje zaposlene

in ne samo obratno.

Da lahko naši zaposleni vestno in odgovorno opravljajo svoje naloge, podpiramo njihov talent in jih postavljamo pred izzive. To od nas zahteva, da tudi mi delamo za svoje zaposlene in ne samo obratno.

Bird's eye view: Many colleagues in work clothes stand around a table in a meeting room and analyze figures together

Pošteno pridelani

indijski oreščki

Primer uresničitve naše filozofije tam, kjer lahko vplivamo. Delamo za boljšo prihodnost za vse, ki so vključeni v dobavno verigo indijskih oreščkov.

Cashew in a bowl

Trajnostna

sodelovanja

Želimo vplivati in spodbujati spremembe.

Trajnostni razvoj je proces, na katerega ne more vplivati samo ena ekipa ali samo ena organizacija. Zato sodelujemo skupaj z drugimi in si prizadevamo za trajen pozitiven vpliv na naše delovanje in naše dobavne verige.

A laughing woman and a man stand in a potato field and examine a potato. The rows of plants are visible in the background.