Intersnack, d. o. o.

Odgovornost do okolja | Primeri

Embalaža

Z boljšo embalažo prispevamo h krožnemu gospodarstvu.

View of a hand, holding a sign with a recycling logo

Skrbi nas porast plastičnih odpadkov v svetu in delimo pomisleke mnogih naših potrošnikov glede tega. Zato smo razvili posebno strategijo pakiranja. Želimo si odpraviti vso nepotrebno embalažo, hkrati pa si prizadevamo za popolno recikliranje naših embalažnih materialov.

Naša pobuda o embalaži

V Intersnacku smo razvili strategijo, ki nam omogoča, da smo bolj učinkoviti pri uporabi embalaže. Delamo na tem, da bi bili materiali, iz katerih je narejena embalaža naših izdelkov, okolju prijaznejši. Želimo zmanjšati količino embalažnega materiala in povečati možnost recikliranja. 

Naš cilj je do konca leta 2022 zmanjšati 10 % (glede na leto 2014) našega embalažnega materiala z nenehnim iskanjem nadaljnje optimizacije in učinkovitejše uporabe materialov. Stremimo k temu, da bi bilo do leta 2025 naše plastične embalaže mogoče 100 % reciklirati. 

Intersnacks Packaging Pledge

Prilagodljive rešitve za embalažo

Fleksibilne vrečke so lahka in zelo učinkovita embalažna rešitev z relativno nizkim okoljskim odtisom v primerjavi z drugimi vrstami embalaže. Medtem ko je več kot 90 % Intersnackove plastične potrošniške embalaže že fleksibilne embalaže, nenehno iščemo načine za nadaljnje izboljšave.

Leta 2020 smo razvili standard najboljše prakse pakiranja, ki ga želimo uporabljati za vse naše izdelke. To že ima pozitivne učinke. V primerjavi z letom 2014 za fleksibilno embalažo uporabimo 6 % manj embalažnih materialov, kar na leto predstavlja prihranek 1.200 ton.

Illustration of a flexible chips bag

Sodelovanje celotnega podjetja

Učinkovito recikliranje materialov je odvisno od dejavnikov, kot so lokalna infrastruktura, učinkovita vladna zakonodaja, spodbude za boljšo embalažo in pobude potrošnikov. Zaradi tega se Intersnack povezuje z deležniki iz celotne vrednostne verige.

Foil wrapped rolls for snack packaging

Krožno gospodarstvo za fleksibilno embalažo (CEFLEX)
Pri pobudi sodeluje več kot 160 evropskih podjetij, združenj in organizacij, ki v celotni svoji vrednostni verigi stremijo k fleksibilni embalaži in skupaj iščejo vedno nove rešitve.

KIDV
Nizozemski inštitut za trajnostno embalažo (KIDV) je ustanovil skupnost prakse mednarodnih podjetij za potrošniško blago, da bi obravnavali možnost recikliranja fleksibilne embalaže.

A logo of the Netherlands Institute for Sustainable Packaging (KIDV) and The Circular Economy for Flexible Packaging (CEFLEX)
Icon of a leaf

Odgovornost

do okolja

Trudimo se zmanjšati negativni vpliv na okolje in promovirati trajnostno kmetijstvo.

Več primerov trajnostnega razvoja

Inovacije

Da zadovoljimo povpraševanje po boljših prigrizkih.

A woman with pink bobble hat sits in front of a bush with macadamia fruits

Makadamija

Podpiramo male kmete v Republiki Malavi.

Bird's eye view: Many colleagues in work clothes stand around a table in a meeting room and analyze figures together.

Delamo za svoje zaposlene in ne samo obratno.

Da lahko naši zaposleni vestno in odgovorno opravljajo svoje naloge, podpiramo njihov talent in jih postavljamo pred izzive.