Intersnack, d. o. o.

Odgovornost do

družbe

Stremimo k trajnosti naše dobavne verige, ki ustvarja in ohranja etične vrednote in hkrati ohranja in varuje okolje. 

A field at sunset

Naši izdelki in storitve se pridobivajo z vsega sveta prek velikega in raznolikega sistema dobavnih verig. V tem zapletenem omrežju naša strategija trajnostnega pridobivanja virov, tako imenovano "nakupovanje za v prihodnost" vpliva na večanje naše zmogljivost, izboljšuje življenjsko kakovost in ohranja okolje v državah in skupnostih, iz katerih nabavljamo naše izdelke.

Ključni poudarki

Medtem ko naše oreščke dobavljamo iz različnih držav po vsem svetu, pa ves krompir, ki ga uporabljamo, izvira neposredno s kmetij, ki so od naših tovarn oddaljene manj kot 150 km. S sodelovanjem z našimi dobavitelji in partnerji gradimo znanje, zmogljivost, učinkovitost in donosnost v naših dobavnih verigah. Leta 2020 smo sodelovali pri projektih s 6000 malimi kmeti, da bi jim pomagali izboljšati njihove življenjske razmere. 

Illustration Focus of Social responsibility

Primeri, kaj smo dosegli do sedaj

100 %

naših glavnih dobaviteljev

je podpisalo našo politiko odgovornih virov

100.000

delavcev

dela v naši dobavni verigi v delovnem okolju, ki je bilo ocenjeno s strani neodvisnih ocenjevalcev

6.000

podprtih

malih kmetov in njihovih družin

Odgovorno pridobivanje virov

Naša politika odgovornega pridobivanja virov od naših dobaviteljev zahteva, da izpolnjujejo lokalne zahteve in da v svojih dobavnih verigah zagotavljajo primerne delovne pogoje. Naš referenčni standard je osnovni kodeks pobude za etično trgovanje (Ethical Trading Initiative - ETI), ki je mednarodno priznan kodeks delovne prakse. Za zagotavljanje skladnosti uporabljamo metodologijo socialne revizije tretje osebe SMETA, ki jo je razvil Sedex.

Illustration Checklist

Vodenje po zgledu tovarne v Vietnamu

Intersnack Cashew Company (ICC) upravlja pet tovarn indijskih oreščkov v Indiji in Vietnamu. Predelava indijskih oreščkov ima veliko različnih korakov in je zelo delovno intenzivna. Eden od pomembnih dosežkov ICC je bila vzpostavitev "predelave pod eno streho", kar pomeni, da se vsi glavni koraki zdaj izvajajo v isti tovarni, namesto da bi bili razpršeni po mreži manjših proizvodnjah. Interno razvrščanje indijskih oreščkov izboljša sledljivost, varnost za naše zaposlene in kakovost izdelkov.

Illustration Viatnamese Farmer

Pošteno pridelani

indijski oreščki

Primer uresničitve naše filozofije tam, kjer lahko vplivamo. Delamo za boljšo prihodnost za vse, ki so vključeni v dobavno verigo indijskih oreščkov.

Cashew in a bowl

Odgovornost do družbe | Primeri

Makadamija

Podpiramo male kmete v Republiki Malavi.

"Poleg sadik makadamije sem s tem projektom dobila dragoceno znanje o najboljšem načinu vzgoje makadamije."

Kot del naše zavezanosti trajnostnemu pridobivanju virov se Intersnack ukvarja s terenskimi projekti za ustvarjanje bolj preglednih in trajnostnih vrednostnih verig.

A woman with pink bobble hat sits in front of a bush with macadamia fruits

Preberi več

A group of three friends enjoying the sun in the city

Odgovornost do potrošnikov

Hands holding freshly harvested potatoes

Odgovornost do okolja

An Intersnack employee

Odgovornost do zaposlenih