Kot distributer hrane smo odgovorni do naših potrošnikov na treh ravneh: raznolika in kakovostna hrana, varni proizvodi, transparentne informacije in komunikacija s potrošniki.

 

 

Raznolika in kakovostna hrana

Nenehno delujejo na izboljšanju kakovosti hranilnih lastnosti naših proizvodov. Te izboljšave vključujejo:

  • proizvode s samo naravnimi aromami;
  • proizvode za specifične diete;
  • proizvode z zmanjšano vsebnostjo soli;
  • proizvode z zmanjšano vsebnostjo maščob;
  • zmanjšanje nasičenih maščobnih kislin;
  • zmanjšanje alergenih sestavin, če se jim je mogoče izogniti;
  • in razvijanje inovativnih proizvodov.

Kaj smo dosegli do sedaj

Niso vse maščobe enake – zmanjšanje nasičenih maščob

Povedovano preprosto, naši poizvodi postanejo bolj zdravju prijazni, če zamenjamo nasičene maščobne kisline z nenasičenimi maščobami. Z uporabo olj, ki imajo nizko vrednost nasičenih maščob, npr. sončnično olje in olje oljne ogrščice, smo od leta 2006 postopoma zmanjšali količino nasičenih maščob v naših čipsih in specialitetah za kar 86 %. Tudi v prihodnosti bomo delovali na izboljšavah, ki bodo omogočile povečanje nenasičenih maščob pri vseh proizvodih naših blagovnih znamk.

Odličen okus brez podpore umetnih dodatkov

Zmanjšali smo tudi prisotnost umetnih ojačevalcev arome (npr. natrijev glutaminat) v naših blagovnih znamkah za 98 % (od leta 2007). Ta izboljšava ni imela vpliva na okus naših slanih proizvodov.

Naši načrti za prihodnost

  • nadaljnje povečanje uporabe sončničnega olja (HOSO - High Oleic Sunflower Oil) inolja oljne ogrščice v celotni kategoriji proizvodov;
  • nadaljnje povečevanje števila proizvodov, ki vsebujejo zmanjšano vsebnost soli in maščob;
  • nadaljnje povečanje števila proizvodov, ki vsebujejo samo naravne sestavine: brez umetnih ojačevalcev arome, samo naravne arome.